Politika zasebnosti

Politika zasebnosti velja za obdelavo (uporabo) vseh osebnih podatkov, ki jih izvaja podjetje Trgovina in storitve, Tine Smuk s.p. (v nadaljevanju upravljavec).

Podatki o upravljavcu spletne trgovine:

Naziv podjetja: Trgovina in storitve, Tine Smuk s.p.

Naslov: Ulica Staneta Severja 10, 2000 Maribor

Davčna številka: 29726450

Matična št.: 8039372000

Št. vpisa v register: 0106-81-20170828-002355

Telefon: 031/010-500

Elektronski naslov: info@megamiska.eu

Katere osebne podatke obdelujemo?

  • Osnovni kontaktni podatki stranke, ki jih potrebujemo za izpolnitev naročila oz. sklenitev pogodbe ter dostavo naročila (ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov);
  • Analitični podatki o uporabi spletne trgovine preko zunanjega partnerja Google Analytics, Google Ireland ltd. (kliki na povezave, porabljen čas);

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na pravni podlagi:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev zakonskih obveznosti (npr. izdaja računa);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe ali pripravo ponudbe;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za posamezen namen, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Zbrane osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več namenov:

  • komunikacijo z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na povpraševanja;
  • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
  • za uveljavljanje pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji ter o uporabi spletne trgovine;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem?

  • Osebne podatke hranimo ves čas, dokler imate status stranke v naši spletni trgovini.
  • Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
  • Podatke o izdanih računih po zakonu hranimo 10 let od izdaje računa.
  • Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).
  • Po poteku roka hrambe osebne podatke nepreklicno izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar v nasprotnem primeru ne morete opraviti nakupa ter z nami skleniti pogodbe (osebne podatke potrebujemo za dostavo naročila).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam izven podjetja Tine Smuk s.p., razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določene storitve v zvezi z izpolnitvijo naročila in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudnik gostovanja (AVANT.SI d.o.o.)
  • ponudnik logističnih storitev (pošta Slovenije d.o.o.)
  • ponudnik logističnih storitev (GLS, logistične storitve, d.o.o.)
  • ponudnik logističnih storitev (DPD d.o.o.)
  • ponudnik izdajanja računov in ponudb (Studio 404 d.o.o.)

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil, osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Skupaj s svojimi zaposlenimi so zavezani k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Kakšne so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki ter kako lahko prekličem privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica?

Od nas lahko kadarkoli zahtevate:

  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
  • dostop do svojih osebnih podatkov in naslednje informacije: namen obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo osebni podatki posredovani, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
  • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
  • popravek netočnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
  • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Pravilnik o piškotkih

Ta pravilnik o piškotkih razlaga, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. To politiko morate prebrati, če želite razumeti, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. Podatke, ki jih zbiramo s piškotki in kako se te informacije uporabljajo ter kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za dodatne informacije o tem, kako uporabljamo, hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.

Svoje soglasje lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani.

Vaše soglasje velja za naslednje domene: megamiska.eu

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Piškotki so shranjeni v vaši napravi, ko se spletno mesto naloži na vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto pravilno deluje, naredijo spletno mesto bolj varno, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in razumejo, kako deluje spletno mesto ter pomagajo pri analizi, kaj deluje in kje ga je treba izboljšati.

Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran piškotke uporablja lastne piškotke in piškotke tretjih oseb. Prvi so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih osebno prepoznavnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na naših spletnih straneh, se uporabljajo predvsem za razumevanje uspešnosti spletnega mesta, za interakcijo z našo spletno stranjo, za varovanje naših storitev, za zagotavljanje ustreznih oglasov in za vse, kar vam omogoča izboljšanje uporabniške izkušnje ter pomagajo pospešiti vaše bodoče interakcije z našim spletnim mestom.

Katere tipe piškotkov uporabljamo?

Bistveni: Nekateri piškotki so ključni, da lahko izkusite popolno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečujejo kakršnekoli varnostne grožnje. Ne zbirajo in ne hranijo nobenih osebnih podatkov. Na primer, ti piškotki vam omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter zaključite naročilo.

Statistika: Ti piškotki shranjujejo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in razumeti, kje spletno mesto potrebuje izboljšave.

Trženje: Ti piškotki se uporabljajo za personalizacijo oglasov, ki vam jih prikazujemo. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost teh oglaševalskih kampanj.

Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko ponudniki oglasov uporabljajo tudi za prikazovanje oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalni: To so piškotki pomagajo določenim nepomembnim funkcionalnostim na naši spletni strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali deljenje vsebine na platformah družbenih medijev.

Nastavitve: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Kako upravljam z nastavitvami piškotkov?

Če se boste pozneje skozi sejo brskanja odločili spremeniti svoje nastavitve, lahko na zaslonu kliknete kartico »Zasebnost in piškotki«. To bo znova prikazalo obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne načine za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve svojega brskalnika lahko spremenite tako, da piškotke blokirate / izbrišete. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

V Mariboru, dne 27. 5. 2016

Pošlji vprašanje preko facebook messengerja!